kuşadası

    çarpık ve yoğun yapılaşma nedeniyle malesef pek eski tadı kalmayan, tatil beldesinden çok büyük şehirlere benzeyen ilçe.

    ama hala davutlar ve dilek yarımadası milli parkı gidip görmeye değer yerlerdendir.
    (05.07.2006 09:38)

jim carrey

    bruce almighty filminde suratını bir anda clint eastwood'a döndüren ve insanı aptallaştıran büyük oyuncu. sadece hayvan dedektifi filmlerini veya salak ile avanak'ı seyreden ve "adam sadece mimik, başka numarası yok, çok cıvııık" diye sallayan şahıslara cevap olarak majestic, eternal sunshine of the spotless mind, man on the moon ve truman show gibi filmler çevirmiştir. biraz uğraşırsak bunlara liar liar'ı da ekleyebiliriz.

    yerinde güldüren yerinde ağlatacak kadar karakter atabilen ve gönüllerin oscar'ını kazanan bu oyuncuya akademi cıvık filmler ile kariyerine başladığı için oscar vermezse vermesin.

    unutmadan; kendisi kanadalıdır.
    (04.07.2006 21:51)

türkçe ezan

    evet, "allah'u ekber" dir, "god is great" tir ve tabi ki "tanrı ulu" dur. bu kadardır.
    (04.07.2006 17:56)

cradle of filth

    türkçe "pislik beşiği" anlamına gelen ingilizce belirtisiz isim tamlaması.
    (04.07.2006 14:27)

denemek

    bir işin, bir olgunun veya bir fikrin en çekici gelen evresi (1 sene ferrariye binmenin ferrari zevkini yavanlaştırıcı etkisinden önceki evre). kimi zaman da bunun tam tersi.

    pozitif örnek olarak; bugün vampircik'te yazmayı denedim, çok zevkliymiş.
    negatif örnek olarak; bugün arabayla hız yapmayı denedim, çok korktum...bir daha asla yapmam

    sonuçta mutlaka ama mutlaka pozitif veya negatif öğrenmeyi beraberinde getirecek, kimi zaman keyif, kimi zaman metod, kimi zaman ise şartlanmayı sırtımıza bindirecek mastar.

    not: ferrari sahipleri alınmasın.
    (04.07.2006 14:22)

turnike

    kanamalı yaralarda kan kaybını engellemek için yaradan kanın kalpten geliş yönüne doğru 2-3 parmak yukarı bağlanan bez veya lastik parçası. iğne yapılırken de kullanılır. yılan sokmalarında da zehirin yayılmasını yavaşlatır.
    (04.07.2006 11:59)

neverwinter nights

    black isle studio'nun 2002 de çıkartmış olduğu role playing bilgisayar oyunu. takip eden yıllarda shadows of undrentide ve hordes of the underdark adlı genişleme paketleriyle bezenmiştir.

    forgotten realms adlı fantezi dünyasının neverwinter şehrinde başlayan bir salgın hastalığın kökenini araştırmak için şehre giden kahramanımızın içine girdiği entrikalar ve savaşlar ile başlayan hikaye son derece sürükleyici ve dungeons&dragons kurallarına sadık kalarak yazılmıştır. bilgisayar başında oynanabilecek en keyifli fantezi oyunlarından birisidir. 2006 yazında ikincisi çıkacak oyunu bir çok frp'ci merakla beklemektedir. bu türde diğer başarılı rpg oyunları ise şunlardır;

    (bkz: baldur s gate 2)
    (bkz: elder scrolls iv oblivion)
    (04.07.2006 11:48)

cheb mami

    1966 cezayir doğumlu besteci, müzisyen, şarkıcı. tarz olarak muadilleri khaled, foudel gibi şarkıcılardır. fransızca ve arapça şarkıları vardır. prince of rai, let me rai, meli meli, dellali, du sud au nord ve saida isminde albümleri vardır.
    (04.07.2006 10:14)

desert rose

    şarkı olan desert rose'da sting'e mağribi tatlar içeren geri vokalleri yapan ve şarkının tutmasında belki de payı büyük olan kişi cezayir asıllı cheb mami'dir.
    (04.07.2006 09:56)

nodul

    çeşitli organlarda veya salgı bezlerinde bulunabilen bir çeşit kist oluşumu.

    en meşhurları ses teli nodülü, tiroid nodülü ve akciğer nodülüdür.
    (04.07.2006 09:51)

çakıl

    inşaat ve diğer yapı sektörlerinde agrega olarak tanımlanan ve genelde silisyum dioksit veya kalsiyum karbonat kayaçlarının ortalama başparmak tırnağı büyüklüğündeki parçalarına verilen ad.
    (30.06.2006 17:57)

voltron

    trt nin bitime bir kaçbölüm kala, hem de voltron en büyük düşmanıyla uzayda savaşırken ve yaralıyken biten bölümün ardından yayından kaldırdığı, yeni bölümlerini satın almadığı ve koskoca bir kuşağı hayalkırıklığına uğrattığı çizgi dizi film. nasıl ağladığımı bir ben bilirim...
    (30.06.2006 17:51)

dune

    fantazi hikayeler seven, veya birisine sevdirmek isteyen bir okurun kesinlikle okuması gereken, ciddi bir edebi değeri olan, içinde siyaset, felsefe, din gibi kimi kavramları ayrıntısıyla irdeleyen ve sorgulayan muhteşem sanat eseri.

    ana kahraman paul atreides, çöl insanları olan fremenlerin geleneklerine göre kabul görünce bir çeşit "çöl kanguru faresi" anlamına gelen "muad'dib" ismini almıştır. ve daha sonra da tüm diyarlarda paul muad'dib diye tanınmıştır. lakabı ise "usul" dur ki bu; fremen diline göre kaide, bir binanın en güçlü sütunu anlamlarına gelmektedir.
    (30.06.2006 17:26)

slash

    kendisine idol olarak led zeppelin'in efsane gitaristi jimmy page'i aldığını belirtmiş olan ve kendisi de en az onun kadar değerli bir usta gitarist. favori gitarı gibson les paul'dür. favori şapka türü ise fötr olarak görünmektedir.
    (30.06.2006 15:00)

domuz

    eti iyi pişirilmeden yendiği zaman bağırsaklarda çok tehlikeli bir tenya türü olan domuz tenyası oluşturabilecek hayvan. dünyanın sub-tropik ve tropik tüm topraklarında bulunan bir hayvan türüdür.müslüman olmayan yerlerde tercih edilmesinin en büyük sebebi; fazla besine ihtiyaçduymadan çok çabuk gelişmesi ve çok üremesi, ayrıca "domuz gibi" sağlıklı gelişmesi, dolayısıyla maliyetinin çok düşük olmasıdır. eti çok yağlı ve sıcakta parazit oluşturması kolay olduğundan sıcak iklime sahip yerlerde yenmesi sakıncalıdır.

    yabani türü olan yaban domuzu avrupa'da ve ülkemizde sürek avı olarak adlandırılan uzun takiplerle ve gruplar halinde kış mevsimlerinde avlanmaktadır. yaban domuzlarının yavruları erişkinlerinin aksine çok sevimli ve pijama gibi çizgili olmaktadırlar. bir yardımcı bilgi de; anadolu'daysanız ve eğer mısır tarlanız varsa, yazları bu hayvanların gazabından korunmanız çok zordur.
    (30.06.2006 14:10)

sayfa: 1...-202-203-204

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.